2024-08-22

Het Belang van Continu Onderhoud na Oplevering van een Project

Bij Krane Labs begrijpen we dat het opleveren van een project nog maar het begin is. In het voortdurend veranderende landschap van cloud-native systemen is continu onderhoud cruciaal om ervoor te zorgen dat je infrastructuur veilig, efficiënt en up-to-date blijft. In tegenstelling tot veel van onze concurrenten, die op consultancy-basis werken, bieden wij onze klanten een vast maandbedrag voor ondersteuning, inclusief alle doorlopend onderhoud en verbeteringen. Deze aanpak zorgt niet alleen voor financiële voorspelbaarheid, maar garandeert ook dat je systemen altijd optimaal functioneren.

1. De Uitdagingen van Onderhoud na Oplevering

Na de oplevering van een project staan veel bedrijven voor de uitdaging om hun cloudomgevingen te onderhouden. Een veelvoorkomend fenomeen is dat de consultant die het project heeft uitgevoerd, vaak niet dezelfde persoon is die later voor het onderhoud wordt ingehuurd. Dit kan leiden tot problemen met kennisoverdracht, inefficiënties en uiteindelijk hogere kosten. Daarnaast laten traditionele consultancy-modellen klanten vaak achter met onvoorspelbare kosten en de last van het plannen van updates. Zonder regelmatig onderhoud kunnen systemen snel verouderen, wat leidt tot beveiligingsproblemen, compatibiliteitsproblemen en prestatieverlies. Een voorbeeld hiervan is een bedrijf dat een cloudmigratieproject voltooit, maar vervolgens moeite heeft om de frequente updates bij te houden die hun Kubernetes-omgeving vereist. Dit gebrek aan updates kan het bedrijf blootstellen aan beveiligingsrisico’s en resulteren in hogere operationele kosten op de lange termijn.

2. De Krane Labs Aanpak: Vaste Ondersteuningskosten per Maand

Bij Krane Labs geloven we in een andere aanpak. Ons model met vaste ondersteuningskosten biedt onze klanten doorlopende ondersteuning, inclusief routinematige updates en verbeteringen, alles voor een voorspelbaar maandbedrag. Dit model elimineert de noodzaak voor aparte contracten of extra consultancy-uren, waardoor onze klanten zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten terwijl wij het onderhoud verzorgen. Door regelmatig kleine, incrementele updates uit te voeren, zorgen we ervoor dat je systemen altijd veilig, efficiënt en up-to-date zijn met de nieuwste technologische ontwikkelingen.

3. Waarom Regelmatige Updates Essentieel Zijn

Kubernetes, de ruggengraat van veel cloud-native omgevingen, evolueert snel, met meerdere updates per jaar. Deze updates bevatten vaak kritieke beveiligingsverbeteringen, waardoor ze essentieel zijn voor het handhaven van een veilige omgeving. Naast beveiliging zorgt het up-to-date blijven met Kubernetes ervoor dat je compatibel blijft met de nieuwste API’s en dat je door cloudproviders zoals AWS ondersteund blijft. AWS heeft bijvoorbeeld onlangs extra kosten geïntroduceerd voor verouderde Kubernetes-versies, wat de financiële gevolgen van achterblijven op updates benadrukt voor klanten op Kubernetes op AWS. Door actueel te blijven, kun je deze kosten vermijden en je infrastructuur soepel laten draaien.

4. Het Breder Ecosysteem: Meer dan Alleen Kubernetes

Hoewel Kubernetes een belangrijk onderdeel is van moderne cloudomgevingen, is het niet het enige systeem dat regelmatig onderhoud vereist. Hulpsystemen zoals load balancers, DNS-beheertools, TLS-certificaten en monitoringsystemen, evenals databasesystemen en authenticatieplatformen, moeten ook continu worden bijgewerkt om effectief te kunnen functioneren. Deze systemen spelen een cruciale rol in de algehele prestaties, veiligheid en efficiëntie van je infrastructuur. Bij Krane Labs hanteren we een holistische aanpak, waarbij we ervoor zorgen dat alle componenten van je cloud-native stack regelmatig worden bijgewerkt en onderhouden.

5. De DevOps Filosofie: “If it hurts, do it more often”

Het DevOps mantra, “If it hurts, do it more often,” vat onze aanpak van continu onderhoud perfect samen. Frequente, incrementele updates zijn minder risicovol en gemakkelijker te beheren dan grote, infrequente updates. Door regelmatig kleine updates toe te passen, minimaliseren we het risico op verstoringen en zorgen we ervoor dat je systemen stabiel en veilig blijven. In ons model heeft de klant een continu geüpdatet systeem, waarbij al deze updates inbegrepen zijn in de standaard kosten. Bij Krane Labs geloven we bovendien in efficiënte communicatie via Slack, en onze vaste maandelijkse support fee zorgt ervoor dat het team van de klant ons alles kan vragen (“Ask us anything”), zonder dat daar een extra consulting-factuur op volgt.

Conclusie

Continu onderhoud is niet alleen een best practice; het is een noodzaak in de huidige snel veranderende cloudomgeving. Bij Krane Labs bieden we een uitgebreide oplossing die regelmatige updates, doorlopende ondersteuning en een voorspelbare kostenstructuur omvat, zodat je systemen veilig, efficiënt en up-to-date blijven. Als je op zoek bent naar een partner die je helpt bij het navigeren door de complexiteit van cloud-native onderhoud, nodigen we je uit om contact met ons op te nemen en meer te weten te komen over hoe we jouw bedrijf kunnen ondersteunen.

Onze laatste blogposts